D PURE křemelina

24.03.2015 00:00

www.e-kremelina.cz ...více info                                                                                                

Křemelina je přírodní a organický zdroj rostlinného křemíku. Sladkovodní usazeniny diatomu jsou použitelné ke konzumaci jak pro lidi, tak pro zvířata, protože se jedná o nejčistší formu křemeliny. Ne každá křemelina je vhodná ke konzumaci: třeba v Americe se nachází si 600 ložisek křemeliny, ale jen  šest z nich je  vhodných pro lidskou konzumaci podle standardů FDA (U.S. Food and Drug Administration).

Křemelina je nezpevněná (sypká) hornina, která je tvořena většinou opálovými schránkami rozsivek (jednobuněčné řasy), podle nichž se označuje též jako rozsivková zemina. Dalším používaným názvem je diatomit, zahrnující horniny složené z diatom (schránek rozsivek) různého stupně zpevnění.

Před lety, byl obsah křemíku v půdě mnohem vyšší, dnes ho je díky všudypřítomným pesticidům veliký nedostatek, proto je užívání DPURE, jednoduchý, rychlý a levný způsob, jak ho účinně doplnit.

Rostlinný křemík má pozitivní vliv v lidském organismu na posílení imunitního systému, chrání před nebezpečnými volnými radikály, působí jako antioxidant, má protizánětlivé účinky, podporuje hojení ran, působí preventivně proti vzniku kardiovaskulárních onemocnění, má nejdůležitější podíl na stavbě kostí, je důležitý pro kvalitu (lesk, lomivost a zdraví) vlasů, nehtů a pokožky, je důležitou prevencí vzniku osteoporózy, Alzheimerovy choroby, pomáhá vylučovat z těla toxické látky a těžké kovy, hliník, a další, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, má příznivý vliv na krevní oběh a jako jediný působí jako krevní čistič, pozitivně ovlivňuje močové cesty a funkcí ledvin, napomáhá při léčbě kožních chorob, má pozitivní vliv na starší lidi a ženy v menopauze.

Pro lidský organismus má křemík nezastupitelný význam. Je nezbytnou součástí mnoha enzymů řídících chemické reakce v našem těle. Spolu s vápníkem a hořčíkem přispívá ke stavbě pevných kostí a k tvorbě pojivových tkání (kůže, nehtů, vlasů), kterým dodává pevnost a pružnost. Je jedním ze základních stavebních kamenů svalových tkání. Má vysoké protizánětlivé účinky, proto je vhodný i při akutních onemocnění, podporuje vylučování a snižuje tvorbu hlenu, urychluje hojení ran a působí proti stárnutí kůže.

Nedostatek křemíku v organizmu způsobuje: zpomalení růstu a vývoje, větší lomivost a deformaci kostí, vypadávání a lomivost vlasů, lomivost a křehkost nehtů, osteoporózu, záněty pokožky, špatné hojení jizev a ran, větší přecitlivělost na chlad, špatný stav zubů a dásní, nedostatečná kondice chrupavek, vazů a šlach,

Jedná se o 100% přírodní produkt  s vysokým obsahem minerálů a stopových prvků  jako například: vápník, draslík, hořčík, sodík, zinek, měď, železo, stříbro, molybden, fosfor, chrom, bor, titan  …

V našem E-shopu najdete křemelinu pod názvem DPURE - to je křemelina nejvyšší jakosti a je určena k lidské konzumaci. Křemelina pod názvem APURE - je vhodná pro zvířata.

Dále se DPURE může používat - v domácnosti na hubení hmyzu, u domácích mazlíčků na doplnění minerálů a šetrné zbavení parazitů, na rostlinách proti škůdcům, u hospodářských zvířat na zlepšení jejich fyzické kondice a odstranění parazitů, k filtraci vody a pro uskladnění obilovin.

DPURE – je jako jeden z mála čistě přírodních produktů, který je vhodný a vysoce účinný při detoxikaci a proti parazitní léčbě, odstraňuje např. roup dětský, tasemnici, škrkavky,…

DPURE na lidský organismus působí  třemi různými způsoby: 

1. Absorbuje - Křemelina má tvar válečků plných malých otvorů. Tyto válečky mají velice silný negativní náboj. Jak se tyto miliony malých válečků pohybují skrze žaludek a trávicí trakt, přitahují a absorbují bakterie, houby, prvoky, viry, pesticidy a zbytky jiných chemických látek, E-Coli a těžké kovy. Tyto toxiny jsou chyceny a vyplaveny ven z těla. Kromě toho jsou i větší paraziti, kteří mohou žít v trávicím ústrojí poškozeni křemelinou a později vyloučeni z organizmu. Všechny tyto aktivity vedou k mnohem zdravějšímu tělu. Mnoho konzumentů říká, že se prostě cítí lépe.

2. Čistí - Křemelina je velmi tvrdá. Na stupnici tvrdosti, kde je diamant na stupni 9, tak křemelina je na stupni 7. To je velmi důležité, protože jak tyto miliony drobných, tvrdých a ostrých válců křemeliny prochází tenkým a tlustým střevem,  čistí jejich stěny. Po pouhých několika měsících užívání křemeliny, už není stěna střeva potažená hlenem a v něm usazenými plísněmi.

* Pravidelné pohyby střev (to je nejčastější poznámka, kterou zmiňují uživatelé )

* Zdravější střevo. To je obzvláště důležité, jak stárneme. Čistým zdravým tlustým střevem zabráníme tvorbě polypů, rakovině a vředů.

* Mnoho uživatelů hlásí po užívání křemeliny zvýšenou energii a sníženou potřebu spánku. To je dosaženo tím, že se potraviny a živiny lépe vstřebávají do krevního oběhu. Přes znečištěné tlusté střevo se mnoho živin a potřebných látek nevstřebá.

3. Vyživuje - Křemelina obsahuje 15 přirozeně se vyskytujících minerálů, které jsou vynikající pro tělo. Tyto minerály podporují zdravější a lesklejší vlasy, kůži a nehty. Přísun minerálů do organizmu poskytne tělu více dobré energie a vytrvalosti.

Malé množství křemeliny se dostane a vstřebává do krevního oběhu jako oxid křemičitý. Jednou z výhod křemene je, že pomáhá ničit špatné tuky. Díky tomu někteří konzumenti zmiňují, že pozorují snížení hladiny cholesterolu a i vysokého krevního tlaku.

Křemelina by se neměla přidávat do teplé vody, protože se následkem tepla krystaly roztopí a užívání křemeliny ztratí svůj detoxikační efekt. Křemelina se používá mnoha různými způsoby u vnějšího užití křemeliny může vysušovat kůži, ruce a nohy, myslete na to u sebe i u zvířat!

Upozornění: Křemík ani jeho běžné anorganické sloučeniny nejsou toxické, jsou natolik inertní, že projdou trávicím traktem zcela neporušeny. Problémy nastávají spíše při dlouhodobém vdechování mikroskopických částeček, větší opatrnost se při užívání křemeliny doporučuje u astmatiků, její vdechnutí může vyvolat astmatický záchvat. Dále musíme při užívání křemeliny dávat pozor, aby se nedostala do očí, může způsobovat suchost očí a zápaly. Nadměrné dávky křemíku se nesmí užívat v případě, kdy u pacienta byla prokázána přecitlivělost na křemík, nebo trpí-li vážnou poruchou činnosti ledvin, protože může zapříčinit vznik močových kamenů.

Informace v tomto textu jsou pouze pro vzdělávací a informativní účely. Nemají za cíl diagnostikovat, léčit ani působit jako prevence nemocí a jiných disharmonických stavů organizmu.